Gorate BedrijfsgebouwenGorate Woningen
Neem contact op contact
Betalenbijoplevering18_2.jpg17_2.jpg16_2.jpg5_6.jpg13_3.jpg12_3.jpg11_3.jpg4_6.jpg5_2_3.jpg3_2_3.jpg2_1_3.jpg3_8.jpgZwaluwstraat-9-te-Tiel-01_2.jpgZuiderhoogte-16-te-Apeldoorn-03_2.jpgVoorsterweg-13-te-Zwolle-01_2.jpgValkenberglaan-32-te-Apeldoorn-03_2.jpgMedusastraat-24-te-Almere-01_2.jpgKERK_2.jpg2_7.jpgJanus-van-Engelenstraat-6-te-Haarsteeg-01_2.jpgHoutsingel-33-te-Apeldoorn-01_2.jpgHof-van-Eden-14-te-Lepelstraat-02_2.jpgHoflaan-11a-te-Hilversum-01_2.jpgGrevensweg12-te-Doornspijk-01_2.jpgGalgeweg-32-te-Gravezande-01_2.jpgDorp-26-te-Benschop-03_2.jpgDorp-26-te-Benschop-01_2.jpgDe-Vennen-43-te-Wenem-Wiesel-02_2.jpgbetalenbijoplevering1Bonnet-5-te-Almere-01_2.jpg23_2.jpg22_2.jpg21_2.jpg1_8.jpg19_2.jpg15_1.jpg14_3.jpgZuiderhoogte-16-te-Apeldoorn-01_2.jpgCoehoornhof-77-te-Nederasselt-01_2.jpgTiendweg 20 te Zeist 01.jpgBetalenbijopleveringDaatselaarseweg 1a te Renswoude 01.jpgBunschoterstraat 20 te Hoogland 01.jpgKippershoekweg 6 te Wierden 01_1.jpgAmsterdamseweg 30 te Ede 01_1.jpgBetalenbijoplevering
Volgende foto Vorige foto

Nieuws

Recordaantal huizen verkocht in derde kwartaal

De woningverkopen in Nederland zijn in het derde kwartaal op een record uitgekomen.
 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster werden ruim 61.000 bestaande woningen verkocht.

Met de transacties was een totaal bedrag gemoeid van ruim 16 miljard euro. Vergeleken met het derde kwartaal vorig jaar verwisselden ruim 1 procent meer huizen van eigenaar.

Met name vrijstaande woningen waren een stuk populairder. Daarentegen lag het aantal verkochte appartementen bijna 4 procent lager dan een jaar eerder.

De prijzen lagen gemiddeld 7,6 procent hoger. Vooral in Noord-Holland en Utrecht moest flink meer voor woningen worden neergeteld, met plussen op jaarbasis van respectievelijk bijna 11 en ruim 9 procent.

Deze provincies zijn ook de enige twee waar de verkoopaantallen lager uitkwamen dan een jaar eerder. In Zeeland en Limburg waren de prijsstijgingen het kleinst.

Duurder

Landelijk zijn tussenwoningen en appartementen nu weer duurder dan voor de crisis. Zogeheten 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande huizen gingen afgelopen jaren wat minder hard in prijs omhoog. Ten opzichte van de piek in het derde kwartaal van 2008 is het prijsniveau van vrijstaande woningen nog bijna 15 procent lager.

Vorige week publiceerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) ook al woningmarktcijfers over het derde kwartaal. Het verschil tussen de NVM-cijfers en die van het Kadaster is vooral dat laatstgenoemde de transacties pas registreert op het moment dat de koopakte bij de notaris is verwerkt.

De NVM registreert de verkoop doorgaans enkele maanden eerder in de koopakte.

Bron: Nu.nl

__________________________

Overzicht: Met deze tips kun je duurzamer wonen

Hoe je bespaart op je energierekening of welk duurzaam initiatief je het beste kunt gebruiken om milieuvriendelijker te leven, lees je in deze artikelen.

 

De technologische ontwikkeling voor het verduurzamen van je woning is de laatste jaren in stroomversnelling geraakt. Van zonnepanelen tot een warmtepomp, HR++-glas en warmteopwekkende fundering. Wat past het beste bij jouw huis? Bekijk hier de meest bekende opties.

Tips om te besparen op je energierekening

Zonder heel veel extra kosten te maken, maar door gewoontes aan te passen, bespaar je algauw honderden euro's per jaar op je energierekening.

Het is een kostenpost die je zelf in de hand hebt én eentje die goed is voor het milieu. Hier vind je alle tips. 

Zo maak je je huis milieuvriendelijk schoon

Om het huis een schoonmaakbeurt te geven zijn er honderden middelen in omloop, maar niet alle schoonmaakproducten dragen bij aan een schoner milieu.

Schoonmaakexperts vertellen aan NU.nl hoe je toch verantwoorde keuzes kunt maken. Bekijk hier het advies.

'De grootste stappen naar duurzaam wonen, maak je door duurzaam te leven'

De Nederlandse consument kiest steeds vaker voor duurzame producten en verlangt van bedrijven dat ze bewust ondernemen.

Ook in hun eigen huis lijken meer mensen stappen te willen zetten in de richting van een duurzaam bestaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees het in dit artikel.

Verplicht verwarmen en koken zonder gas: Dit is wat je moet weten   

Als het aan de overheid ligt, is in 2050 geen enkele Nederlandse woning meer aangesloten op het gasnet. De maatregel moet helpen de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Dit heeft gevolgen voor bijna alle huishoudens in Nederland. We moeten over op nieuwe manieren van verwarmen, douchen en koken. Zo doe je dat.

 

Bron: Nu.nl

 


Lees meer